Jouw Nulenergie

Het is wat met die elektra

Zo is het, het is wat met die elektra. Want: kost bakken met geld!!!

 OK, je krijgt er dan ook wel wat gebruikersgemak voor terug. De radio en tv, met de stereo, tuner en zo er bij: dan hebben we ontspanning. Koeling, vriezen en verwarmen er bij: dan hebben we geconditioneerde omstandigheden in huis. Toevallig nog wat domotica, lap tops en / of computers, printertjes, mobieltjes, lampjes en ander gereedschap er bij: nog meer functionaliteit gebaseerd op elektra. En zo kunnen we nog even verder gaan.

Het is dan niet meer dan logisch dat je niet gratis over al die elektra kunt beschikken?

Zo was decennia lang het denken over elektra. Tot enkele jaartjes geleden.

Zonnepanelen en windmolens bestonden al langer. Waarbij de mogelijkheid ontstond om elektra retour te geven aan het net. Elektra bleek ineens geld op te kunnen leveren.

Althans, je krijgt geld terug van het elektrabedrijf. Als te doen gebruikelijk gaat daar een investering aan vooraf. De kosten en baten blijken dan elkaar toch sterk in balans te houden, oftewel: niet spectaculair aan te verdienen.

Dat wordt wat gunstiger als je meedeelt in de SDE++ subsidiepot met dank aan de NL overheid. De voorfinanciering blijft, maar gedurende 15 jaar kun je toch een leuk bedrag subsidie retour ontvangen vanuit Den Haag op basis van de daadwerkelijk met zonnepanelen / windmolen(s) geproduceerde elektra.

Maar als u dit al leuk vindt, het wordt nog leuker!! Wilt u weten hoe??

Dan gaat u investeren in voorzieningen waarbij elektra niet per direct na creatie geretourneerd wordt aan het net. U koopt een “oplaadbare batterij”, waarmee u de opgewekte elektra kunt opslaan. Vervolgens gaat u retourneren aan het net op het moment dat een ingeschakelde deskundige met de titel Programmaverantwoordelijke, op basis van jarenlange samenwerking en data bestudering, geheel geautomatiseerd aangeeft dat je elektra voor de beste prijs kunt retourneren.

Bijvoorbeeld op piekmomenten, of momenten met dreigend onbalans.

Want dan zijn die netwerkbedrijven ineens wel bereid fors in de portemonnee te tasten. Prijzen kunnen oplopen tot het 10 – voudige wat u standaard terug krijgt.

Dat is een leuk verdienmodel. Dat maakt investeringen mogelijk met een terugverdientijd van een jaar of 5, met een rendement variërend tussen de 10 en 20%. En dat is dan nog aan de defensieve / gemiddelde kant berekend.

Dus het is wat met die elektra!! Het is geld verdienen aan het overschot van uw eigen duurzame elektra productie. Omdat u als gebruiker in de gelegenheid komt om die elektra te parkeren tot het moment dat duurzaam opgewekte elektra voor de beste prijs verhandeld kan worden.

Uit de traditie dat elektra alleen maar geld kost, kunt u vanaf vandaag verdienen aan elektra!!

 

Wat moet u doen? Zo’n opslagcapaciteit inkopen. Bij 01RG (uit te spreken als NUL ENERGIE) , zoek op www.01rg.nl .

En, niet vergeten, het milieu wordt er ook weer een beetje meer mee beschermd….

 

Dan is het zeker wat met die elektra!!!