Jouw Nulenergie

De cv-ketel op waterstof

Wat zijn we gewend: dat de levering van gas en elektra kosten met zich meebrengen.

Wat we logisch vinden. Zo zijn we opgevoed.

En ik weet niet hoe u daar mee omgaat, maar maandelijks weten de leveranciers hun bijdrage te verkrijgen via de automatische incasso, en 1 keer per jaar mag je bijbetalen of krijg je wat terug. En is wederom 1 jaar leveren van energie een feit.

Dan is alles al betaald, dus kijken we die energierekening dan nog serieus aan? Om eerlijk te zijn: ik niet.

De keer dat ik dat wel doe (gisteren), lever me dan toch wat irritatie op.  Je denkt te betalen voor de hoeveelheid afgenomen gas en elektra, maar: die posten vormen bij mij slechts 37% van de totale kosten. Naast de afname van bovengenoemde posten, mag er ook nog betaald worden aan regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie en netbeheerkosten. En uiteraard de BTW.

Nu weet ik ook wel, of linksom of rechtsom, maar dit soort semi – monopolisten komen toch wel aan hun centjes. Je zou er wat meer invloed op willen hebben.

Met de post “Opslag duurzame energie” kan er al structureel geïnvesteerd worden in onze batterijen, hier staat 01RG (lees: Nul Energie) zeker voor open !

Maar zouden we niet eens geheel van het gas kunnen? Elektra blijkt bij mij relatief goedkoop ten opzichte van het gas. Gas, dat we gebruiken voor koken en warmte. Dat koken is op te lossen: net als bij mij na 20 jaar wordt de keuken vernieuwd, en betekent dat de stap van koken op gas naar elektrisch koken. Resteert het verwarmen op gas.

Ook dat is op te lossen: de cv-ketel op waterstof. Sinds kort is deze echt innovatieve oplossing via 01RG verkrijgbaar. Dus, vandaag, morgen, of op het moment dat uw cv-ketel er geen zin meer in heeft, kunt u het overwegen om te kiezen voor een nog duurzamere oplossing. Met als prettige bijkomstigheid dat u de gaskraan definitief af kunt sluiten.

Met daarnaast het verwijderen van de irritatie dat je meebetaalt aan een netwerk dat de komende jaren allen maar minder gebruikt zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *